For å ha en bedre forståelse over hvordan beregne kostnadene til rammen av tømmerstuen, kan du selv telle opp området (m²) på tømmerbygningene og gange det med tilbudt pris (NOK) per m².
- Hvis plantegningene ikke har spesifikke designasjoner for aksene, må du fordele en påfølgende bokstav eller tall for hver tømmervegg.
- Angi informasjon om området og fasongen til alle tømmervegger. For hver fasong må du finne ut høyden, bredden, lengden eller vinkelen, samt antallet slike identiske fasonger i den respektive veggen. Informasjon må angis systematisk – for alle veggfasonger på rad, med hensyn til hver vegg, fortløpende etter retninger og rekkefølge. Du må se for deg romoppsett på egenhånd!
- Angi informasjon om vinduer, dører og andre apparater i hver tømmervegg.
- Angi separat informasjon om åstak. Hvis det skal være skråtak må du angi disse sammen med beregning av åstak.
- Angi separat informasjon om bjelker og loftbjelker mellom etasjer.
- Du må kunne fastslå omfanget tillatte fortolkninger og mulige feil. Som standard bruker vi standard 4 % overskudd (eller reserve for beregnet tømmerområde) for tømmerstuer og 12 % for Post og Bjelkehus.
1. Hvis plantegningene ikke har spesifikke designasjoner for aksene, må du fordele en påfølgende bokstav eller tall for hver tømmervegg.
Vanligvis tildeles bokstaver fra venstre til høyre, men tall brukes fra ned og opp. Men du kan også improvisere! Det viktigste er at det er enkelt for deg å forstå skjemaet ditt.
2. Angi informasjon om området og fasongen til alle tømmervegger.
Veggene bør være fordelt inn i følgende grunnleggende fasonger: Rektangler, likesidede og rettvinklede trekanter, buer, vannrette, vinklede og vertikale områder.
For hver fasong må du finne ut høyden, bredden, lengden eller vinkelen, samt antallet slike identiske fasonger i den respektive veggen. Informasjon må angis systematisk og etterfølgende for alle veggfasonger på rad, med hensyn til hver vegg, fortløpende etter retninger og rekkefølge.
Noen vegger har kanskje bare én rektangel, men andre kan ha alle komponentene (og flere repetisjoner av dem). Legg til en ekstra linje i programmet der det er nødvendig. Dessverre har prosjekter sjeldent veggoppsett så du må se for deg romoppsett på egenhånd!
Inkluderer prosjektet ditt plantegning, alle seksjoner og fasader?
Har prosjektet ditt alle nødvendige dimensjoner, vinkler og hovedhøyder?
Har du inkludert spesifikasjoner for vinduer og dører, samt romutsikt i bygningen? Flott. Det bør være nok til å utvikle bygningens alle vegger i hodet ditt.
Men, hvis prosjektet ditt mangler informasjon (f.eks. Dimensjoner, vinkler), er det du – og ikke vi – som kan finne ut av det og ta en beslutning. For eksempel, for loftet, tverrbjelker, noen av veggene, terrassen, skråtak og andre saker. Vi kan bare tolke disse prosjektmanglene fordi det ikke er mulig å be deg om all denne informasjonen. Det er en unødvendig byrde for begge partene.
3. Angi informasjon om vinduer, dører og andre apparater i hver tømmervegg.
Det vil være lettere hvis du gjør det mens du angir informasjon om den respektive veggen.
Programmet vil trekke ut området av vinduene fra det helhetelige veggområdet.
4. Angi separat informasjon om åstak.
Angi diameteren eller høyden, lengden og nummeret deres. Følg nøye med på dimensjonene. Merk at hvert tak har minimum tillatte dimensjoner (eller diameter) for åstak med tanke på deres helhetelige antall. Videre må dette beregnes i forkant ved å ta i betraktning taklasten. Vurder nøye hvert tak – hva er størrelsen på overhenget til åstaket, hvordan og hvor vil takene kobles samme, vil det være interne skråtak?
Hvis det skal være skråtak må du angi disse sammen med beregning av åstak.
5. Angi separat informasjon om bjelker og loftbjelker mellom etasjer, hvis nødvendig.
Du må angi høyden, lengde og antall med hensyn til plasseringen deres. Spesielt bør du følge med på området rundt trappene – fordeler vi mer tømmer på noen av sidene, er det nødvendig med en støttebjelke i hjørnet? Det er viktig å velge riktig retning for bjelkene (vanligvist i følge den minste rekkevidden), samt egnet avstand mellom bjelkene, hvis slik informasjon ikke for øyeblikket er inkludert i prosjektkladden du har for hånd.
6. Du må kunne fastslå omfanget tillatte fortolkninger og mulige feil som vurderer hvor fullstendig og kvalitativt prosjektet og kladdene er, samt innholdet til de tekniske tegningene og om du har tillatt dimensjonavvik mens du ser for deg den endelige versjonen av prosjektet.
Som standard bruker vi standard 4 % overskudd (eller reserve for beregnet tømmerområde) for tømmerstuer og 12 % overskudd for post- og bjelkehus. Dette er knyttet til uungålig produksjonssvinn – kanter for taktrekanter, øvre og nedre deler av vinduer, andel dekorative buer, osv. Derfor må produksjonsprosjektet inkludere informasjon om minste nødvendige lengde på tømmer, slik at det vil være mulig å kunne sage, kutte opp og frese detaljer for tømmerstuen.
Hvis du føler at mye av informasjonen er anslagsvis, legg til reserveprosenten til vårt standard overskudd.
Selv om vi gjerne skulle ha gjort det, kan vi ikke garantere beregningstjenester for alle klienter. Vi har også rett og slett ikke kjennskap til flere av nyansene og detaljene i prosjektet ditt. Og det er ikke tillatt å påta seg denne oppgaven uten stor forsiktighet, mens man ser for seg eller tolker flere ting. Derfor inviterer vi deg til å bruke dette enkle beregningsprogrammet.
Vi ønsker deg lykke til og takker for samarbeidet! Ved spørsmål om kalkulatoren, kontakt: ervins@ekonams.lv
– For å unngå bortkastet tid, lar disse omtrentlige kvadratmeterne oss fortsette utviklingen av det tekniske prosjektet og fastslå betaling for produksjon.
– Loggområdet i spesifikasjonene til produksjonsprogrammet vårt vil først være 100 % nøyaktige etter utviklingen av det tekniske prosjektet og koordinering deretter i samarbeid med deg.
– Dette siste området er hva som fastslår den avtalemessige prisen; derfor vil alle nødvendige endringer legges til avtalen.